Brezplačna dostava za nakup nad 50 €.

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki na Olivija.si

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja podjetje Pospeševanje prodaje, Petra Nađ s.p. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:
Pospeševanje prodaje, Petra Nađ s.p.

Trpinčeva ulica 64

1000 Ljubljana

 

Matična številka: 7997957000

Davčna številka: 16087143

Podjetje je bilo vpisano v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani, dne 12.6.2017.

 

Telefon: 041 540 907

E-mail: info@olivija.si

Katere osebne podatke obdelujemo

  • Osnovne osebne kontaktne podatke (ime in priimek, telefonska številka, e-naslov).
  • Podatke o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatke glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave je obiskovalec kliknil ipd.).
  • Podatke, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo po naslednjih pravnih podlagah:

  • Kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. za izdajo računov za kupljeno blago).
  • Kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo.
  • Kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.
  • Kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto, v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

  • Za komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja.
  • Za sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe.
  • Za tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte in SMS sporočil).
  • Za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov.
  • Za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oz. jih pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja Petra Nađ s.p.) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • ponudniki storitev marketinga,
  • ponudniki programerskih rešitev,
  • dostavne službe. 

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

  1. Da od nas kadarkoli zahtevate:
  • Potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke.
  • Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas.
  • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.
  • Popravek netočnih osebnih podatkov.
  • Omejitev obdelave, kadar:
    • oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
    • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe,
    • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
  • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov.
  • Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali.
  • Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.
  • Da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz 22. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.
  1. Pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Izključitev odgovornosti

Upravljavec ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je upravljavcu posredoval napačne, lažne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

Upravljavec ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker so se z njegovimi podatki brez izrecnega soglasja ali dovoljenja upravljavca in kljub upravljavčevi običajni skrbnosti seznanile ali jih pridobile ali spremenile ali drugače obdelale nepooblaščene tretje osebe.

Upravljavec v nobenem primeru, tudi če sicer ni ravnal z običajno skrbnostjo, ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala zaradi primerov iz prejšnjega odstavka te točke, če je tak primer posledica dejstva, da uporabnik ni skrbno varoval podatkov, ki so potrebni za dostop do določenih delov spletnega mesta (uporabniško ime in geslo). Uporabnik je izključno sam odgovoren za varovanje podatkov, ki so potrebni za dostop do določenih delov spletnega mesta (uporabniško ime in geslo).

O vsakem sumu zlorabe svojih osebnih podatkov ali podatkov, ki so potrebni za dostop do določenih delov spletnega mesta (uporabniško ime in geslo) ali ob sumu nepooblaščene seznanitve s temi podatki, je dolžan uporabnik nemudoma obvestiti upravljavca.

Kadar je med upravljavcem in uporabnikom vzpostavljen pogodbeni odnos, v vsakem primeru glede izključitev in omejitev odgovornosti ponudnika veljajo določbe, ki urejajo ta odnos (pogodba, pogoji poslovanja ipd.).

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabnik uporablja – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani in so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Kot prvi, je njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani). Prav tako pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, pri navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Za potrebe spletnega mesta Olivija.si uporabljamo spodaj navedene piškotke.

Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani:

Sejni piškotek

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Piškotki tretjih strani:

Google Analytics

S pomočjo teh piškotkov ponudnik beleži statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnega števila obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Če želite blokirati le storitve Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Facebook

Omenjeni piškotki se uporabljajo za delovanje vtičnikov omrežja Facebook. Za več informacij o shranjevanju in uporabi pridobljenih informacij preberite https://www.facebook.com/help/cookies

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da sami nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani verjetno ne bodo delovale.

 

Ta Politika zasebnosti velja od 1. 2. 2022 dalje.